Takk for musikken
På gjensyn

20:30
Folkemusikk, dans
Salen

20:30 - 21:00

Óme er en duett mellom folkemusiker Sivert Holmen og dansekunstner Silje Onstad Hålien. Tittelen på forestillingen viser til den dempede lyden i etterklangen. Hvordan fyller fela rommet så det ljomer/omer, og hva henger igjen når dansen trår klangen videre? Onstad Hålien og Holmen utforsker det detaljrike møtet mellom dans og musikk, møtet mellom det folkemusikalske uttrykket og det mer moderne og improviserte, men også relasjonen som oppstår mellom musiker og danser. Hva klinger og hva gjør det med oss? Onstad Hålien ble som første kvinnelige danser tildelt hedersprisen Årets folkemusiker under FolkeLarm i 2015. Hun er koreograf og kunstnerisk leder for kompaniet Villniss, og er sentral i å utvikle det sceniske feltet innen tradisjonsdans. Hun vever sammen det folkelige materialet med samtidsdansen, og har skapt gripende og flotte forestillinger med Livmødre, De gamle er eldst og 101 hatter å sparke før eg døyr. Sivert Holmen er en anerkjent spelemann, både på hardingfele og 10-strengs fela hardanger d’amore, og han er like vàr og lyrisk som dansevennlig. I Holmens musikk møter Valdrestradisjoner impulser fra samtidsmusikk og moderne komposisjonsmusikk. Holmen har mottatt flere priser, han seiret i Fanitulltevlinga 2022 og har flere topplasseringer i landskappleiken. Holmen har også utmerket seg i dans, hardingfele, klasse A.

Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand - kunstnerisk veiledning , Silje Onstad Hålien - dans , Sivert Holmen - hardingfele
21:15
Jazz
Baren

21:15 - 21:45

Ragnhild Moan er kjent fra den spenstige trioen han gaiden, som i år ble spellemannsnominert i kategorien elektronika. Hun er utdannet jazzsanger, og har skrevet spel inspirert av Folldals gruvehistorie og den lange streiken, sammen med folkesanger Synnøve Brøndbo Plassen. Moan og Matias Christoffersen møttes på NMH. Duoen har spilt sammen siden høsten 2022, og utforsker duo-formatet gjennom improvisasjon og live-elektronikk. I skjæringspunktet mellom pop og jazz, med fokus på interaktivt samspill og pianoets og stemmens akustiske kvalitet og elektroniske elementer, har Moan og Christoffersen utviklet noe ganske særegent. Debutalbumet “I changed my mind” gis ut på Jazzland Recordings i løpet av våren 2024.

Matias Christoffersen - piano/vokal/elektronikk , Ragnhild Moan - vokal/elektronikk
22:00
Eksperimentell, soul, vise
Salen

22:00 - 22:30

Kan lyder fra mjøslandskapet høstes, tolkes, bearbeides og presenteres? Det tror Knut Anders Sørum og Jan Tore Øverstad. Trøskeverket er Sørum og Øverstads bestillingsverk til Kønnbandfestivalen 2023. Duoen har satt seg fore å finne lyder fra Stange og bruke det til å skape ny musikk. Naturlyder og landbrukslyder skal samples, bearbeides og danne grunnlag for lydteksturer. Tekster på dialekt og et nedstrippet musikalsk landskap kan gi assosiasjoner til den stillfarne innlandske betrakteren, men - det kan jo også brygge opp til uvær Knut Anders Sørum er kjent for sin store stemme, og har vært dedikert musiker og låtskriver siden ungdommen. Med sjel på totning, med kjærlighet til Prøysen, som MGP-vinner og Stjernekamp-mester, men også som historieforteller gjennom flere album, har han befestet sin posisjon nasjonalt. Han har nærmest funnet opp sjangeren "Vise-soul på totendialekt". (Som en kuriositet må det også nevnes at han og bandet varmet opp for selveste Stevie Wonder under Kongsberg Jazzfestival.) Jan Tore Øverstad er musiker, komponist, fotograf og musikk- og videoprodusent. Han er fast medlem og bassist i bandet til Knut Anders Sørum, i tillegg til å ha vært medlem av Sommerslagere, Geir Wentzel Band og PowerSupply. Som frilans-musiker har han turnert med en rekke norske artister og deltatt på flerfoldige utgivelser. Øverstad liker å jobbe tverrfaglig, og er derfor også grunnlegger av Locomotive AS.

Benjamin Medhaug – hammond , Jan Tore Øverstad - bass/gitar/elektronikk , Jon Anders Narum - gitar , Knut Anders Sørum - piano/vokal , Trond Augland - trommer
22:45
Hip hop
Spiseriet

22:45 - 23:15

I ungdomsårene var Henrik Falk ivrig musikant på Gjøvik rockeverksted. Etter hvert fanget elektronikk og tekstarbeid interessen hans mer enn rock´n roll, og sjangerblanding er i dag en av Falks varemerker. Han er kjent som en leken rapper, og hiphop kombineres gjerne med rock, blues, soul eller punk. Falk skriver alle tekster på norsk,og er opptatt av at det skal være et skikkelig budskap, noe som kommer tydelig fram i albumet Åpnet mine øyne, utgitt i 2017. I 2021 kom I vårt minne, en svært personlig låt om psykisk helse, noe som traff en nerve hos lytterne. Siste singel heter Ikke Stress.

Henrik Falk
23:30
Funk, R&B, soul
Salen

23:30 - 00:00

Onion er en gjeng innlandsbaserte karer i tjueåra som elsker å lage gode vibber. Musikken skaper bandet i den interne smeltedigelen, der de ulike medlemmenes innflytelse blandes sammen og til slutt kan formidles som en herlig velsmakende rett. Låtene har røtter i funk, soul, R&B, pop, og et snev av jazz. Inspirasjonskilder er groovy musikere som D’angelo, Bruno Mars, Anderson .Paak, Lettuce. Onion startet prosjektet i 2020, og har siden da gitt ut flere singler som kan høres på streamingtjenester og NRK P1. Bandet live-debuterte på Kongsberg Jazzfestival 2023.

Christian Ljønes Berg - gitar , Eilif Skrefsrud - trompet , Fredrik Raknes - vokal , Glenn Erik Haugland - keys , Jørgen Stenvold - trommer , Markus Våga - bass
Ingen arrangement funnet!

18:15
Folkemusikk
Baren

18:15 - 18:45

Hans og Rasmus Kjorstad er både unge og erfarne. De dyrker tradisjoner, men bidrar samtidig til utvikling gjennom å være åpne og utforskende. Selv sier brødrene at de samarbeider om en felles idé – å spille tradisjonsmusikk fra Fronsbygdene på groovy, upolert og vidunderlig vis! Kjorstadbrødrene vant folkelarmprisen for albumet Pusinshi Ulla, og spiller sammen i supergruppa REOLÔ med Hans Hulbækmo og Anders Røine. Hans P. Kjorstad er musiker og komponist. Han komponerer gjerne samtidsmusikk basert på eksperimentell improvisert musikk og folkemusikk. Hans turnerer mye i Europa med ulike ensembler. Han har også skrevet flere bestillingsverk, blant annet Dålågel. Den yngre Kjorstad, bror Rasmus, vant i år selveste Fanitulltevlinga under Folkemusikkveka på Ål. Han er medlem av den etterspurte kvintetten Morgonrode, som vant Spellemannsprisen i 2019. Solodebuten Spelstund kom i fjor.

Hans P. Kjorstad - fele/harmonium/vokal , Rasmus Kjorstad - fele/langeleik/vokal
19:00
Klassisk
Salen

19:00 - 19:30

Selv om han er oppvokst i Norge, er Fabrice Bligoud Vestad sterkt påvirket av sin franske arv. Med særlig interesse for det fargerike og elegante språket i fransk musikk, flyttet han til Paris hvor han i vår ble ferdig med høyere musikkstudier.
Fabrice begynte sin opplæring med Ivan Ivantchev på Hamar, og fortsatte på Norges musikkhøgskole allerede som fjortenåring. I sin bachelorgrad fikk han førstepris i både klaver og kammermusikk. De siste årene har han studert ved École Normale de musique de Paris, og lagt særlig vekt på komponistene Ravel, Liszt og Szymanowski. I tillegg har han fått veiledning fra flere norske stjernepianister, slik som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse og Liv Glaser, i tillegg til internasjonale storheter. Bligoud Vestad spiller jevnlig konserter både som solist og kammermusiker, og har mottatt en rekke priser, deriblant førstepris i Steinwayfestivalen i Oslo. Pianisten er også kunstnerisk leder i den nye satsingen Hamar Kammermusikkfestival.

Fabrice Bligoud Vestad - Piano
19:45
Country, rock, vise
Spiseriet

19:45 - 20:15

Roger Græsberg & Foreningen ble dannet i 2015, da Roger bestemte seg for å begynne å skrive låter på norsk. Gitaristen og låtskriveren satt sammen Foreningen som et slags drømmelag med etablerte musikere. Inspirasjon hentes fra artister som Wilco og Sturgill Simpson, men også gode gamle travere som Willie Nelson og Ole Paus. Græsberg skriver ettertenksomt om fortid, nåtid og framtid, om oppveksten på Finnskogen, men også klassisk country-tematikk om hjerte og smerte. Men det er ikke bare lyrikeren og låtskriveren som applauderes av anmelderne, også samspillet fremheves og bidrar til at bandet beskrives som et av Norges beste countryrockband. Græsberg & Foreningens siste album heter heter Blomsterspråk og kom i vår til strålende kritikker. Det har gjengen opplevd før, med debuten Triste sanger & vals fra 2017, og oppfølgerne Trøst (2018) og Årringer (2020).

Alexander Lindbäck - trommer , Krister Skadsdammen - steel/elgitar , Morten Andreassen - bass , Roger Græsberg - vokal/gitar , Unnveig Aas - vokal/gitar
20:30
Jazz
Salen

20:30 - 21:00

Jo Fougner Skaansar har hatt et mangfoldig virke som kontrabassist og komponist, i tillegg til fruktbare låtskrivingspartnerskap med blant andre Edvard Hoem og Eivind Sudmann Larssen. Skaansar har utgitt tre album under eget navn, og ellers medvirket som el- og kontrabassist på over 60 plateutgivelser, mest innen jazz og folkemusikk. Han turnerer i inn- og utland med eget materiale og en rekke andre band og artister, blant annet den multi-prisvinnende jazzsangeren Melanie Scholtz. Med seg til Innpuls har Skaansar et drømmelag, inkludert en noe ukjent juvel, Julie Kleive, og nasjonalskatten Helge Lien, som også er fra Innlandet, nærmere bestemt Moelv. Sistemann er ingen ringere enn Håkon Mjåset Johansen. Skaansar er utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole i Oslo og Universitetet i Oslo. Han har jobbet med blant andre Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Sinikka Langeland, Beady Belle, Marius Neset og Sølvguttene. Skaansar jobber også som klinisk psykolog.

Helge Lien- piano , Jo Skaansar - kontrabass , Julie Kleive - vokal , Knut Aaljefjær - trommer , Oddrun Lilja Jonsdottir - gitar
21:15
Alternativ, vise
Spiseriet

21:15 - 21:45

Som tolvåring debuterte Mads Gjetmundsen som vokalist i det 70-tallsinspirerte rockebandet “Murphys LaW”. Bandet deltok under MGP jr finalen i 2010 med låta “Åbbår”, og låta ble en aldri så liten landeplage. Det ble mye god erfaring fra scenen i ung alder, og starten på et liv med musikk i forsetet. Gjetmundsen har siden 2018 jobbet aktivt med å utvikle sitt eget musikalske uttrykk, og startet bandprosjektet Ma Jester sammen med gjengen han nå har med seg på Innpuls. En blanding av rock, poppete hverdagspoesi og svevende indie, med beina godt planta på bakken og tekster på totning. De siste årene har Mads vært en av flere dyktige vokalister i Sommerslagere på Gjøvik Gård, og i 2021 tok han mentorene med storm i The Voice på TV2. Samme år kom albumet “Fugla som kvitrer”. Nå er Gjetmundsen tilbake med et mer helstøpt soloprosjekt, og albumdebuten som soloartist er rett rundt hjørnet.

Christian Frantzen - bass , Håkon Brunborg - pedal steel/bratsj , Iver Armand Tandsether - gitar , Kristian Haug - gitar , Mads Sølsnes Gjetmundsen - vokal , Rebekka Dolati - vokal , Vegard Starum - trommer
22:00
Jazz
Salen

22:00 - 22:30

Energisk, melodisk, straight, fritt, swingende, intenst, høyt og lavt: A tonic for the troops blander alle disse ingrediensene i én og samme drink og er en vitamininnsprøytning i jazzkvartettform. Bandet består av utøvere med lange merittlister, ja, både kollektivt og solistisk snakker vi toppnivå. Sammen har de fart, teft og finesse, og er en tropp med én fot i den amerikanske og den andre i den europeiske tradisjonen. Musikken er komponert av bassist Brekken. A tonic for the troops ga ut plata «Ambush» i på ODIN Records i april 2021 til svært gode kritikker, og plata ble kåret til en av årets beste av Dagsavisen. Andreplata, Realm of Opportunites, kommer høsten 2023. Bandnavnet har forøvrig sitt opphav i et gammelt britisk ordtak fra kolonitidens India, der tonic ble drukket for å holde malariamyggen unna. Ifølge Churchill har dermed tonic «saved more lives than all british doctors». Oversatt til norsk kan vi si at «A tonic for the troops» betyr «den beste medisin».

Ellen Brekken - kontrabass , Espen Berg - piano , Magnus Bakken - saxofon , Magnus Sefaniassen Eide – trommer
22:45
Indie, pop
Spiseriet

22:45 - 23:15

“Jeg vil snakke sant, ekte og åpent om livet, og jeg vil leke midt i det alvorlige” sier Miriam Vaga. Som artist og låtskriver har hun et ønske om å være en historieforteller som lyser opp livets kronglete og dunkle stier. Melankolsk, ja, men også optimistisk. Lydmessig har Miriam de senere årene beveget seg mer mot det organiske, selv om det elektroniske landskapet fremdeles er med. Debutalbumet Fearless Little Girl kom i 2013, og senere har det blitt EP og singler under eget navn. I tillegg jobber hun med andre artister, både som vokalist og tekstforfatter. For noen er Miriam Vaga mest kjent som låtskriver og feature-vokalist for elektronika-artister som Philter, Guy J og Matt Darey. Hun fikk blant annet gullplate for ‘Revolver’ med Philter, og vokalen hennes fra denne låten ble også brukt på en remix av Avicii. På scenen under Innpuls-festivalen har hun med seg et kremlag av musikere, og det splitter nye albumet som slippes samme helg.

Jon Anders Narum - gitar , Lewi Bergrud - bass , Marie Nystuen Pettersen - kor , Miriam Våga - vokal , Morten Reppesgård - keys , Rakel Bergrud Hansen - kor , Ruben Våga - trommer
23:30
Elektronika
Salen

23:30 - 00:00

Melkeveien er artist og produsent Kristian Møller Johansens alter ego, en mann med lang fartstid som soloartist på turné i store deler av Europa. Han har fått oppmerksomhet for egen synthbasert elektronika, som medgrunnlegger av plateselskapet Dødpop, og for remikser av andre artisters materiale. Melkeveien tok for alvor fyr i 2014 med utgivelsen av «Peter Pan Death Wish». Singelen fikk BBC-rotasjon og strålende kritikker, blant annet fra The London Times der den havnet på avisens «Essential Tracks»-liste. Siden den gang har låta rundet flere millioner streams, og blitt brukt for å promotere storfilmen «You Were Never Really Here» med superstjernen Joaquin Phoenix i hovedrollen. I tillegg til å være et alias, en vei på Hamar og en spiralgalakse, er Melkeveien også navnet på Møller Johansens bandkonstellasjon. Bandet er opptatt av storslåtte liveopptredener, og da NRK P3s journalist så femti klubbkonserter under Øyafestivalen, trakk han fram Melkeveien som favoritt.

Audun Røberg - bass , Embret Johnsen- synth , John Birkeland Hansen - trommer , Kristian Møller Johansen- synth
00:15
Jazz
Baren

00:15 - 00:45

Low-Fly Quintet tar med spilleglede og et skreddersydd program til årets Innpuls. Forvent en stemning som like gjerne kunne ha hørt hjemme i en dunkel jazzklubb i New York på 50-tallet. Deres egne komposisjoner er inspirert av mellomkrigstidens jazz og blues, men kvintetten byr alltid på overraskelser og forfriskende live-opplevelser. Trommer, kontrabass og piano skaper en trygg base, mens celloen gir kvintetten det lille ekstra: mulighet til å utforske klangfarger og lydbilder som ikke er like vanlige i sjangeren. Vokalist Camilla Tømtas uttrykk og formidlingsevne har dessuten gitt anmeldere assosiasjoner til Ella Fitzgerald og Monica Zetterlund. Kvintetten ble dannet i 2016, og består av profesjonelle musikere som er aktive innenfor ulike sjangre og miljøer. Programmet er satt sammen av originalmateriale fra bandets to første engelskspråklige plater, samt rykende ferske låter fra det kommende norskspråklige albumet. Forrige plateslipp i hjembyen Hamar var utsolgt, og anmelderen trillet terningkast 6.

Camilla Tømta - vokal , Ole Gjøstøl - piano/vokal , Siri Snortheim - cello/vokal , Skjalg Lidsheim - trommer/vokal , Uri Sala - kontrabass/vokal
00:45

Jam

Sjangeroverskridende, åpen klasse
Baren

00:45 - 02:00

Innpuls samler våre flinkeste folk på ett sted. Hva skjer når mikrofonen er åpen og backline står klar? Den som møter opp i Baren får høre og se!

Ingen arrangement funnet!

12:00
Familiekonsert
Gjøvik bibliotek

12:00 - 12:30

På Innpuls kan du ta med deg hele familien på konsert med Alf Hulbækmo. På skolen ble Alf erta av de andre barna da de spurte hva han het. Han svarte «Alf», og da ropte de triumferende «Alf Prøysen!» Nå tar han hevn. Med piano, munnspill og sang stuper han grådig inn i Prøysen-universet og serverer både kjente melodier i ukjente arrangementer, og ukjente melodier i kjente arrangementer. Vi møter Prøysen gjennom det lykkelige barnet (Alf) og den alvorlige og altseende gamle mannen (Alf).

Alf Hulbækmo - vokal/piano/munnspill
13:30
Latinamerikansk, pop, tradisjonell
Salen

13:30 - 14:00

Katherine Espinal har bodd i eksil i Norge siden høsten 2018, da den politiske situasjonen i landet og mangel på ytringsfrihet gjorde det utrygt å være kulturutøver. Espinal begynte å spille klassisk piano som sjuåring på musikkonservatoriet Bautista i Nicaragua. Som 15-åring oppdaget hun skattekista av latinamerikansk musikk, og fra da av har hun viet seg til tolkningen av latinamerikansk folkemusikk og populærmusikk. Hun ble sterkt inspirert av den argentinske pianisten Raúl Diblasio, og cubanske musikere har også hatt stor innflytelse på tolkningene hennes. Espinal har hatt en rekke prestisjefylte oppdrag som solopianist i Nicaragua, delt scene med de største, og har også jobbet ved nasjonalteatret, Teatro Nacional Rubén Darío. Hun jobber i dag med musikkterapi, som instruktør og korpianist ved Gjøvik kunst- og kulturskole.

Katherine Espinal - piano
15:30
Alternativ rock, indie
Salen

15:30 - 16:00

Alt er lov. Hardtslående trommer og en vegg av gitarer møter søte popmelodier i en salig blanding av indierock, punk, emo, drømmepop og shoegaze. “Rock for de som liker pop og pop for de som liker rock”, hevder duoen bak TAPE TRASH. Anders Magnor Killerud (Team Me, Ludvig Moon, Kyss På Halsen) og Kristofer Mathias Staxrud (Spielbergs, Hilma Nikolaisen, Ludvig Moon) har hentet inspirasjon fra musikken de selv hørte på som tenåringer. Det viste seg å være en god idé. Singlene fra det kommende albumet er nemlig plukket opp av både P3 og P13 og har fått flere positive omtaler, blant annet i Aftenposten. Det ryktes at flere bransjemagasiner venter spent på debutalbumet som kommer i september.

Anders Magnor Killerud - vokal/gitar , Hallvard Bonden - bass/vokal , Kristofer Mathias Staxrud - trommer/bass/gitar
16:50
Folkemusikk
Baren

16:50 - 17:20

Folkemusikeren Synnøve Brøndbo Plassen har markert seg på den norske musikkscenen de siste årene, og vant i år A-klassen i vokal på landskappleiken i Lom. Det betyr i praksis at hun er Norges desidert råeste vokalist i sin sjanger. Folldal, Østerdalen og Trøndelag er tradisjonsområdene hun har fordypet seg mest i, og repertoaret spenner fra salmer og bånsuller til slåttestev og skillingsviser. Høsten 2021 kom debutalbumet “Hjemve”, som hun fikk en spellemannsnominasjon for. Året etter vant hun Folkelarmprisen for beste solo-album. Brøndbo Plassen har deltatt i Talent Norges talentutviklingsprogram Hilmartalent (2019-21), og har sammen med en annen Innpuls-artist skrevet et musikalsk spel inspirert av Folldals gruvehistorie. Spelet urframføres i 2024.

Synnøve Brøndbo Plassen - vokal
17:30
Blues, pop, soul
Salen

17:30 - 18:00

Thea Paulsrud sang fletta av folk allerede som 10-åring. Et bankende musikkhjerte på små og store scener, med korps, janitsjar og storband, og siden videregående som vokalist i egne band og solo-oppdrag med kassegitar eller piano.
Paulsrud er et kreativt menneske med mange jern i ilden. På musikkfronten jobber hun i dag hovedsakelig med bluesbandet Soft City og et prosjekt under eget navn. Hun er kjent for å fange publikums hjerte og dansefot på samme tid, og i september 2021 kom debut-EP`en “Safe Haven” med releasekonsert for fullsatt sal på Salt Art & Music. Under årets Innpuls er det også Thea Paulsruds egne komposisjoner som står på plakaten, og vi kan vente oss et akustisk lydbilde krydret med historiefortellinger, dansbart driv, store smil og en dæsj sass!
I juni representerte forøvrig Paulsrud blueskvintett Norge i bluesens "Melodi Grand Prix"; European Blues Challenge, og kom på 2. plass etter å ha konkurrert mot 21 andre land/band.

Øyvind Kløve Kjernlie - gitar , Matias Steinnes Christoffersen - piano , Thea Sørli Paulsrud - vokal , Torkil Hjelle - kontrabass , Vegard Staum - trommer
18:10
Folkemusikk
Salen

18:10 - 18:40

SVER spiller storslagen folkemusikk med hemningsløs energi og forførerisk glød, fra det drømmende lyriske til det djevelsk svingende. Det blir invitert til fest! Og du blir møtt av en forlokkende urkraft som drar deg inn i dansen. Ikke noe rart den norsk-svenske kvintetten kaller seg SVER, et uttrykk fra Røros som betegner noe stort og flott, staut og heftig. Siden 2008 har SVER spilt talløse konserter rundt i Europa og Nord-Amerika. De siste årene har de hatt flere spennende samarbeidsprosjekter, blant annet med den svenske reggae/dancehallartisten Snakka San. Samarbeidet ble en suksess, både på radio og klubb. Kvintetten har også deltatt på Norske Talenter med rapperen Skranglebein, og spilt konserter med blant andre Øystein Sunde og Daniel Kvammen. Som eneste skandinaviske band ble SVER plukket ut til å spille på det prestisjefylte bransjetreffet Womex i 2018, og i kjølvannet ble det flere lengre USA-turnéer.

Anders Hall - bratsj/fele , Jens Linell - perkusjon , Leif Ingvar Ranøien - torader , Olav Mjelva - hardingfele , Oskar Reuter - gitar/mandola
19:00
Klassisk
Salen

19:00 - 19:30

20 fingre har gjort det til sitt varemerke å formidle klassisk musikk på en uhøytidelig og frisk måte. Med godt humør, sjarm og en egen evne til å oppnå kontakt med publikum, skaper 20 fingre rom for store musikkopplevelser i inn- og utland, uavhengig om konserten finner sted i et forsamlingshus ute i havgapet, på et lite landsens museum, eller på etablerte konsertarenaer i større byer. 20 fingre er pianistene Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad, begge utdannet ved Norges musikkhøgskole med hvert sitt utøvende hovedfag. Duoen har arbeidet som fast ensemble siden 1999. Fyrand Mikkelsen og Flagstad står også bak suksesskonseptet Opera Gourmet som har gitt tusenvis av mennesker mat- og musikkopplevelser utenom det vanlige siden oppstarten i 2003. De er også fast inventar i det Mjøsbaserte samtidsensemblet TRAKTOR, og utgjør to tredjedeler av det kunstneriske rådet i konsertserien Resonans.Til daglig er Kristin ansatt som høyskolelektor ved Barratt Due musikkinstitutt mens Gunnar arbeider som førsteamanuensis og viserektor ved Norges musikkhøgskole.

Gunnar Flagstad - piano , Kristin Fyrand Mikkelsen - piano
19:30
Viser, pop
Spiseriet

19:30 - 20:00

Karoline Amb skal gi oss en musikalsk kommentar rundt viktige og mindre viktige ting i livet. En konsert som tar utgangspunkt i boka «Kjærlighetssorg – en levebok», skrevet av Amb selv. Musikken er også signert Amb. I tillegg vil vi få høre Erill Nås Høistads dikt tonesatt. Med seg på scenen har hun et knippe veletablerte og allsidige Innlandsmusikere. Karoline Amb synger, spiller bassklarinett og piano, hun er velutdannet, og kanskje først og fremst engasjert i å kunne jobbe og tenke kreativt innen et bredt kunst- og kulturspekter. Hun deltar i musikaler og skriver bestillingsverk, og lager satirisk juleshow like gjerne som en tverrfaglig forestilling til en samtidsmusikkfestival. Hun fremfører monologer, holder foredrag, gir mentoring og konserter. Amb har gitt ut seks soloalbum, også preget av bredde: vise, pop, elektronika og rock. Ikke minst har hun skrevet "Gaupen musikkforenings honnørmarsj", skrevet, arrangert og overlevert korpset i mars 2023.

Frode Berntzen - gitar , Sjur Andreas Lundstein- tangenter , Sven Andréen - trommer/vokal , Vidar Tyriberget - bass
20:00 - 20:45
Lyttepanel
Baren

20:00 - 20:45

Låtskrivercampen er en møteplass mellom unge låtskrivere fra regionen som vil lage musikk i studio under veiledning av mentorer fra LIMPI. Sammen med låtskriverne lytter vi gjennom campens låter. Vi får være med på det magiske øyeblikk der nye låter møter nye ører!

20:30
Klassisk, sjangeroverskridende
Salen

20:30 - 21:00

Atle Sponberg har markert seg som en av landets mest interessante klassiske fiolinister. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder, både nasjonalt og internasjonalt. Sponberg har i en årrekke også gjort seg bemerket innen argentinsk tango, og sammen med Håkon Skogstad og Trondheimsolistene vant han Spellemannprisen 2021 for Visions of Tango. Sponberg har samarbeidet med en rekke berømte dirigenter og musikere, og har vært solist med de fleste norske symfoniorkestre og kammerorkestre, deriblant Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret og Det norske kammerorkester, i tillegg til flere europeiske. Han har deltatt på utallige innspillinger, med alt fra Kine Hellebust til Vidar Busk og Dimmu Borgir. Orkester Innlandet er et profesjonelt strykeensemble med kontinuerlig drift siden 1990, først under navnet Gjøvik Sinfonietta. Fiolinist og bydirigent Rolf Bækkelund var initiativtaker til ensemblet, og siden 2000 har Atle Sponberg vært kunstnerisk leder. Orkesteret legger vekt på sjangeroverskridende produksjoner.

Angelika Karsrud - bratsj , Atle Sponberg - fiolin , Elisabeth Lie - fiolin , Joakim Rødbergshaugen - fiolin , Maria Conde - cello , Orkester Innlandet , Steinar Haugerud - bass
21:30
Pop
Baren

21:30 - 22:00

Artist, låtskriver og produsent MaVe, alias Marita Vestad, har blitt kalt en krysning mellom Emilie Nicolas, Sia og Lorde. Hun lager elegante produksjoner med et stort dynamisk spekter. Fra ballader med alternativ vri, til tunge og komplekse komposisjoner bygget opp av vokal stacks og hardtslående lydvegger. Vestad står bak hele prosessen, fra å skrive og produsere, til å lage artwork. MaVe har sluppet flere singler, musikkvideoer og EP’er. Det har blitt radiorotasjon på P3 og P1, og konserter i Norge og UK. Hun har også vært support for artister som BigBang og Mariann Rosa, og musikken har blitt brukt i NRK seriene “Jævla Homo” og “Lovleg”. MaVe er nå aktuell med sitt selvproduserte konseptalbum “Crap I shouldn ́t say out loud and shitloads of ballads” som ble sluppet 10. mars. Det har fått gode kritikker og plass på strømmetjenestenes spillelister. Albumet består av fjorten kapitler som symboliserer veien gjennom en depresjon.

Halvor Dokke - trommer , Marita Vestad - vokal , Peter Sørheim- keys/gitar/stems
22:15
Country
Salen

22:15 - 22:45

Hege Øversveen har lang fartstid innen americana, country, pop og rock. Det har blitt sagt at hun vet å balansere mellom Hank Williams’ hulking og Sheryl Crows trøkk. På scenen er hun kjent for å ha en formidlingsevne og energi som virkelig treffer publikum. Det bidro også til en pangstart på karrieren i 2012, da hun endte opp som finalist i den første sesongen av The Voice. Som låtskriver har hun stor spennvidde, med like mange hjerteskjærende og triste ballader som optimistiske sanger med fart. Debutalbumet "You Don't Know Me" lå sju uker på VG-lista og ble i avisa Klassekampen trukket fram som et av de beste norske albumene i 2013. Etter flere turer til Nashville kom etter hvert oppfølgeren, ”Goodbye Yellow Roses" som ble til Spellemannsnominert i 2018 i kategorien country. I 2020 var også Hege Øversveen med på NRKs Stjernekamp.

Alexander Rostad - gitar/vokal , Bjørnar Bjørnstad - bass/vokal , Morten Hoelsveen - gitar/vokal , Sven Andréen - trommer/vokal
22:45
Alternativ pop
Spiseriet

22:45 - 23:15

Ørnulv Snortheim og Johanne Kippersund ble tidlig inspirert av hverandres musikalitet, og som duoen Paper Crown får de utløp for en felles kunstnerisk drøm om den perfekte poplåta. Sjelfull vokal, sterke tekster og grundig melodisk håndverk fra en av landets fremste gitarister. Vi finner elementer fra americana og soul, og det er rom for både knirkete melankoli og utadvendt overskudd. I 2021 slapp Paper Crown albumet Dreamers, og siden da har de spilt en drøss med konserter over hele landet for et voksende antall publikummere, både som duo og med band. I mars kom andrealbumet “Half Bad” , med singler på NRK P1 og P13. Snortheim har jobbet som gitarist siden ungdommen, og spilt med noen av landets største artister, blant andre Marit Larsen, Karpe og Maria Mena. Han jobber også som låtskriver og produsent, og eier Dakkota Studio. Vokalist, låtskriver og tekstforfatter Kippersund er oppvokst i en teaterfamilie og er godt vant til livet på scenen. Hun har de siste årene gjort seg bemerket som en av landets mest spennende stemmer, blant annet i progpop-orkestret MEER.

Ørnulv Snortheim - gitar/vokal , Børre Flyen - trommer , Bjørn Thomassen - bass , Helge Flatgård - piano , Johanne Kippersund - vokal/gitar
23:30
Melodisk metal
Salen

23:30 - 00:00

Tunge riff kombinert med melodiøse vokallinjer, en bred palett og et ønske om å eksperimentere for å skape noe interessant og spesielt. Hollow Peak har lyst til å ta oss med på en reise gjennom en lydverden som både fanger oppmerksomheten vår og frister øregangene. Inspirert av ulike musikalske stilarter har de smidd sin egen signatursound som appellerer til en mangfoldig lytterskare. Enten du er dedikert metall-fan, tilhenger av melodisk låtskriving, eller bare en nysgjerrig musikkelsker, vil Hollow Peak fange oppmerksomheten din. Hollow Peak har ikke eksistert lenger enn siden 2021, men alle medlemmene har erfaring fra tidligere band. Mest kjent er nok vokalist Ragnhild Westgaards Theatre of Tragedy. Bandet slipper sin første EP i løpet av høsten

Anders Nesset - bass , Audun Konsrud - gitar , Marius Karlsen - trommer , Ragnhild Westgaard - vokal , Stian Smeby - gitar
00:15
Rock
Spiseriet

00:15 - 00:45

Unge menn i gamle biler! Ja, Villskudd kommer med full gass, gamle penskjorter og slitte lakksko, - og ambisjoner om å bli et av Norges nye store rockeband. Medlemmene, alle i 20-årene, kan ha blitt observert på bandets omreisende scene, en gammel lastebil av typen Opel Blitz, 1953. Villskudd skaffet seg nemlig to eldgamle vrak under koronaen, og la ut på turné fra Tromsø til København. De skal ha spilt på et fullsatt Rockefeller og en rimelig folketom Flisa camping.Turnere gjør de fremdeles, sommerens Blitz-turné ga søtten konserter på Østlandet. I tillegg varmet de opp for deLillos. I vår slapp Villskudd debutalbumet "Alt er annerledes", og fikk raskt stemplet “troverdig klassisk rock”. Bandet har tydeligvis bladd seg bakover i foreldrenes platesamling, og jungeltelegrafen snakker om munnspill. Men tekstene er på norsk og handler om livet, døden, kjærligheten, og det å være menneske i en moderne virkelighet.

Alf Kippersund Nordseth - trommer , Carl Anders Brynildsen Sørheim - gitar , David William Øynes - sang/bass , Johannes Gartland - organist , Markus Svenstad Lierhagen - gitar
Ingen arrangement funnet!

Salen
26.10 -
20:30
Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand - kunstnerisk veiledning , Silje Onstad Hålien - dans , Sivert Holmen - hardingfele
Baren
26.10 -
21:15
Matias Christoffersen - piano/vokal/elektronikk , Ragnhild Moan - vokal/elektronikk
Salen
26.10 -
22:00
Benjamin Medhaug – hammond , Jan Tore Øverstad - bass/gitar/elektronikk , Jon Anders Narum - gitar , Knut Anders Sørum - piano/vokal , Trond Augland - trommer
Spiseriet
26.10 -
22:45
Henrik Falk
Salen
26.10 -
23:30
Christian Ljønes Berg - gitar , Eilif Skrefsrud - trompet , Fredrik Raknes - vokal , Glenn Erik Haugland - keys , Jørgen Stenvold - trommer , Markus Våga - bass
Baren
27.10 -
18:15
Hans P. Kjorstad - fele/harmonium/vokal , Rasmus Kjorstad - fele/langeleik/vokal
Spiseriet
27.10 -
19:45
Alexander Lindbäck - trommer , Krister Skadsdammen - steel/elgitar , Morten Andreassen - bass , Roger Græsberg - vokal/gitar , Unnveig Aas - vokal/gitar
Salen
27.10 -
20:30
Helge Lien- piano , Jo Skaansar - kontrabass , Julie Kleive - vokal , Knut Aaljefjær - trommer , Oddrun Lilja Jonsdottir - gitar
Spiseriet
27.10 -
21:15
Christian Frantzen - bass , Håkon Brunborg - pedal steel/bratsj , Iver Armand Tandsether - gitar , Kristian Haug - gitar , Mads Sølsnes Gjetmundsen - vokal , Rebekka Dolati - vokal , Vegard Starum - trommer
Salen
27.10 -
22:00
Ellen Brekken - kontrabass , Espen Berg - piano , Magnus Bakken - saxofon , Magnus Sefaniassen Eide – trommer
Spiseriet
27.10 -
22:45
Jon Anders Narum - gitar , Lewi Bergrud - bass , Marie Nystuen Pettersen - kor , Miriam Våga - vokal , Morten Reppesgård - keys , Rakel Bergrud Hansen - kor , Ruben Våga - trommer
Salen
27.10 -
23:30
Audun Røberg - bass , Embret Johnsen- synth , John Birkeland Hansen - trommer , Kristian Møller Johansen- synth
Baren
28.10 -
00:15
Camilla Tømta - vokal , Ole Gjøstøl - piano/vokal , Siri Snortheim - cello/vokal , Skjalg Lidsheim - trommer/vokal , Uri Sala - kontrabass/vokal

Jam

Baren
28.10 -
00:45
Gjøvik bibliotek
28.10 -
12:00
Alf Hulbækmo - vokal/piano/munnspill
Salen
28.10 -
15:30
Anders Magnor Killerud - vokal/gitar , Hallvard Bonden - bass/vokal , Kristofer Mathias Staxrud - trommer/bass/gitar
Salen
28.10 -
17:30
Øyvind Kløve Kjernlie - gitar , Matias Steinnes Christoffersen - piano , Thea Sørli Paulsrud - vokal , Torkil Hjelle - kontrabass , Vegard Staum - trommer
Salen
28.10 -
18:10
Anders Hall - bratsj/fele , Jens Linell - perkusjon , Leif Ingvar Ranøien - torader , Olav Mjelva - hardingfele , Oskar Reuter - gitar/mandola
Salen
28.10 -
19:00
Gunnar Flagstad - piano , Kristin Fyrand Mikkelsen - piano
Spiseriet
28.10 -
19:30
Frode Berntzen - gitar , Sjur Andreas Lundstein- tangenter , Sven Andréen - trommer/vokal , Vidar Tyriberget - bass
Salen
28.10 -
20:30
Angelika Karsrud - bratsj , Atle Sponberg - fiolin , Elisabeth Lie - fiolin , Joakim Rødbergshaugen - fiolin , Maria Conde - cello , Orkester Innlandet , Steinar Haugerud - bass
Baren
28.10 -
21:30
Halvor Dokke - trommer , Marita Vestad - vokal , Peter Sørheim- keys/gitar/stems
Salen
28.10 -
22:15
Alexander Rostad - gitar/vokal , Bjørnar Bjørnstad - bass/vokal , Morten Hoelsveen - gitar/vokal , Sven Andréen - trommer/vokal
Spiseriet
28.10 -
22:45
Ørnulv Snortheim - gitar/vokal , Børre Flyen - trommer , Bjørn Thomassen - bass , Helge Flatgård - piano , Johanne Kippersund - vokal/gitar
Salen
28.10 -
23:30
Anders Nesset - bass , Audun Konsrud - gitar , Marius Karlsen - trommer , Ragnhild Westgaard - vokal , Stian Smeby - gitar
Spiseriet
29.10 -
00:15
Alf Kippersund Nordseth - trommer , Carl Anders Brynildsen Sørheim - gitar , David William Øynes - sang/bass , Johannes Gartland - organist , Markus Svenstad Lierhagen - gitar
Ingen arrangement funnet!

15:00
Velkommen til Innpuls!
Inngang i første etasje

15:00 - 23:00

Registreringen holder til rett innenfor inngangen. Ha billett klar sammen med legitimasjon.

15:00 - 00:00
Lydinnstallasjon
Lytterommet

15:00 - 00:00

Når du går inn i lytterommet Kristin Sevaldsen deg med inn i The Sonic Experience -Snøhettas landskap. En reise over stein og ur, over is og sildrende bekker i høyfjellet. Den arktiske naturen gir et helt spesielt lydinntrykk og har et eget soundtrack. Underliggende toner av noe storslagent og vakkert, karrig og litt skremmende; en egen stillhet fylt med lyd. 

Kristin Sevaldsen
15:00 - 00:00
Lydinnstallasjon og partiturutstilling
Lytterommet

15:00 - 00:00

«Interobjective soundscapes» er en paraplyoverskrift for Sigurd Holes arbeid i flere ulike nye verker, med musikk for alt fra solo kontrabass til større ensembler. Filosof Timothy Morton bruker begrepet interobjektivitet for å beskrive noe som består av mange ulike bestanddeler, men som ikke er reduserbart til noen av dem - slik som for eksempel global oppvarming. «Interobjective soundscapes» betrakter opplevelsen av lyd og musikk på samme måte, og utforsker alt fra grafisk visualisering av lyd i partiturform til utradisjonelle konsertformer hvor publikum fysisk kan bevege seg inn i de ulike stemmene i et musikkverk. I lytterommet under Innpuls vises noen utvalgte partiturer fra Sigurds soloarbeid. I lytterommet under Innpuls vil Sigurd presentere en smakebit fra et av de nyeste kapitlene i sitt kunstneriske virke, prosjektet INTEROBJECTIVE SOUNDSCAPES. Partiturene viser flere ulike idéer rundt visualisering av lyden som lytterne hører på head-set.

Sigurd Hole
15:30
Foredrag
Baren

15:30 - 16:15

«Jeg er redd for at de skal oppdage at jeg ikke er like flink som de tror jeg er». Jo Fougner Skaansar, norsk jazzbassist, komponist og psykolog fra Lillehammer om det velkjente bedragersyndromet.

Musikalsk innslag ved  Thea Eriksen & Morten Reppesgård.

Jo Skaansar
16:45
Foredrag og panel
Spiseriet

16:45 - 17:45

Foredrag ved Francine Gorman (UK). Francine er musikkjournalist, bransjerådgiver og kurator. I mange år jobbet hun med å løfte fram nordisk musikk i Tyskland og Storbritannia ved hjelp av spillelister, radioprogram og konserter.

I samtale med Vegard Moshagen og Maren Selvaag. Selvaag ser tilbake på årene med Moshagen som musikklærer, og hvordan det formet henne som musiker og menneske.

Maren Selvaag er jazzpianist og komponist, med bakgrunn som leder av «the International Network of Female Instrumentalists» (INFI) Vegard Moshagen er pianist, produsent og lyddesigner, i tillegg til å være en bauta og ildsjel.

Francine Gorman , Maren Selvaag , Vegard Moshagen
19:00 - 19:45
Baren

19:00 - 19:45

Hvordan kan reiselivet dra nytte av all kulturen som skapes og som allerede finnes, uten at det kunstneriske innholdet må tilpasse seg markedet? Elden på Røros og Peer Gynt på Gålå er begge gode eksempler på hvordan opplevelsen i seg selv blir destinasjonen, men også mange festivaler er gode eksempler på hva opplevelsene kan bære med seg av merverdi både lokalt, regionalt og nasjonalt. Mennesker er, heldigvis, født nysgjerrige og for mange er ulike kulturuttrykk en viktig del av ferieopplevelsen. Hvordan kan reiselivet bruke kulturen mer aktivt i sitt arbeide? Hvordan står det til med kunstnerisk frie valg i det kulturen blir en salgsvare? Hva kan musikere og andre kunstnere selv gjøre for å bli med på dansen uten å kompromisse for egne kunstneriske valg?

Arne-Jørgen Skurdal , Eli Kristin Hansveen , Kurt Ole Linn , Linda Merethe Ramberg , Ole Jakob Grauphaugen
19:00 - 22:00
Låtskrivercamp
Gjøvik kulturskole

19:00 - 22:00

Innpuls inviterer til låtskriver-camp i samarbeid med LIMPI. Campen består av masterclasses, skriving og komponering av låter i grupper, og innspilling i studio. Mentorene vil også gi veiledning i studio mens deltakerne arbeider med musikken sin. Det legges opp til en eller flere playback-seanser der deltakerne spiller musikken for mentorene og de andre deltakerne for feedback. Låtskrivercampen er en møteplass mellom unge låtskrivere fra regionen som vil lage musikk i studio under veiledning av mentorer fra LIMPI. Klikk på tittelen over for påmeldingsskjema.

20:00
Velkommen!
Salen

20:00 - 20:30

Åpning ved styreleder og leder i Musikk Innlandet, Randi Eek Thorsen og Solbjørg Tveiten. Musikalsk innslag ved Audun Kleive.

Randi Eek Thorsen , Solbjørg Tveiten (Musikk i Innlandet)
Ingen arrangement funnet!

10:30 - 19:00
Låtskrivercamp
Gjøvik kulturskole

10:30 - 19:00

Innpuls inviterer til låtskriver-camp i samarbeid med LIMPI. Campen består av masterclasses, skriving og komponering av låter i grupper, og innspilling i studio. Mentorene vil også gi veiledning i studio mens deltakerne arbeider med musikken sin. Det legges opp til en eller flere playback-seanser der deltakerne spiller musikken for mentorene og de andre deltakerne for feedback. Låtskrivercampen er en møteplass mellom unge låtskrivere fra regionen som vil lage musikk i studio under veiledning av mentorer fra LIMPI. Klikk på tittelen over for påmeldingsskjema.

11:00 - 00:00
Lydinnstallasjon
Lytterommet

11:00 - 00:00

Når du går inn i lytterommet tar Kristin Sevaldsen deg med inn i The Sonic Experience -Snøhettas landskap. En reise over stein og ur, over is og sildrende bekker i høyfjellet. Den arktiske naturen gir et helt spesielt lydinntrykk og har et eget soundtrack. Underliggende toner av noe storslagent og vakkert, karrig og litt skremmende; en egen stillhet fylt med lyd. 

Kristin Sevaldsen
11:00 - 00:00
Lydinnstallasjon og partiturutstilling
Lytterommet

11:00 - 00:00

«Interobjective soundscapes» er en paraplyoverskrift for Sigurd Holes arbeid i flere ulike nye verker, med musikk for alt fra solo kontrabass til større ensembler. Filosof Timothy Morton bruker begrepet interobjektivitet for å beskrive noe som består av mange ulike bestanddeler, men som ikke er reduserbart til noen av dem - slik som for eksempel global oppvarming. «Interobjective soundscapes» betrakter opplevelsen av lyd og musikk på samme måte, og utforsker alt fra grafisk visualisering av lyd i partiturform til utradisjonelle konsertformer hvor publikum fysisk kan bevege seg inn i de ulike stemmene i et musikkverk. I lytterommet under Innpuls vises noen utvalgte partiturer fra Sigurds soloarbeid. I lytterommet under Innpuls vil Sigurd presentere en smakebit fra et av de nyeste kapitlene i sitt kunstneriske virke, prosjektet INTEROBJECTIVE SOUNDSCAPES. Partiturene viser flere ulike idéer rundt visualisering av lyden som lytterne hører på head-set.

Sigurd Hole
11:30
Studentpresentasjoner
Baren

11:30 - 12:30

Studenter fra Høgskolen i Innlandet presenterer deler av sine bacheloroppgaver. Vi får en innsikt inn i både taktikker for konsertmarkedsføring og merchandise. Musikalsk innslag med Knøsen.

Caroline Bosy , Katrine Wederhus Gjelsvik , Maria Bloch , Ramona Fossly
13:30
Panelsamtale
Salen

13:30 - 14:15

Hva slags kompetanse er det behov for i fremtiden?

Moderert av Gry Sagmo Aglen, førsteamanuensis i musikk ved Institutt for kunstfag og kulturstudier v/Høgskolen i Innlandet
Jonas Bjälesjö, Music Production & Music Management v/ Høgskolen i Innlandet
Stian Vestby, musikk- og kulturforsker v/ Høgskolen i Innlandet 
Unni Løvlid, førsteamanuensis i folkesang v/ NMH

Gry Sagmo Aglen , Jonas Bjälesjö , Stian Vestby , Unni Løvlid
15:30
Samtale
Baren

15:30 - 16:00

De aller fleste fikk øynene opp da ChatGPT og bildegeneratorer som Midjourney ble tilgjengelige. Innenfor musikk dukker nå den ene tjenesten etter den andre opp. Hva er nytt? Er det en trussel? Er det verktøy som gir oss bedre kunst? Glenn Erik Haugland fra Musikk i Innlandet og Ingvild Andrea Tellmann fra CREO i samtale om årets store snakkis: Kunstig intelligens.

Glenn Erik Haugland , Ingvild Andrea Tellmann
16:00
Panelsamtale
Baren

16:00 - 16:45

Hvor lang turne kan man egentlig gjøre med tog? Hva kan vi gjøre og hvordan?
Moderert av Julie Forchhammer i samtale med Sigurd Hole, Kristin Sevaldsen og Jon Balke

Jon Balke , Julie Forchhammer , Kristin Sevaldsen , Sigurd Hole
Ingen arrangement funnet!

11:00 - 00:00
Lydinnstallasjon
Lytterommet

11:00 - 00:00

Når du går inn i lytterommet tar Kristin Sevaldsen deg med inn i The Sonic Experience -Snøhettas landskap. En reise over stein og ur, over is og sildrende bekker i høyfjellet. Den arktiske naturen gir et helt spesielt lydinntrykk og har et eget soundtrack. Underliggende toner av noe storslagent og vakkert, karrig og litt skremmende; en egen stillhet fylt med lyd. 

Kristin Sevaldsen
11:00 - 00:00
Lydinnstallasjon og partiturutstilling
Lytterommet

11:00 - 00:00

«Interobjective soundscapes» er en paraplyoverskrift for Sigurd Holes arbeid i flere ulike nye verker, med musikk for alt fra solo kontrabass til større ensembler. Filosof Timothy Morton bruker begrepet interobjektivitet for å beskrive noe som består av mange ulike bestanddeler, men som ikke er reduserbart til noen av dem - slik som for eksempel global oppvarming. «Interobjective soundscapes» betrakter opplevelsen av lyd og musikk på samme måte, og utforsker alt fra grafisk visualisering av lyd i partiturform til utradisjonelle konsertformer hvor publikum fysisk kan bevege seg inn i de ulike stemmene i et musikkverk. I lytterommet under Innpuls vises noen utvalgte partiturer fra Sigurds soloarbeid. I lytterommet under Innpuls vil Sigurd presentere en smakebit fra et av de nyeste kapitlene i sitt kunstneriske virke, prosjektet INTEROBJECTIVE SOUNDSCAPES. Partiturene viser flere ulike idéer rundt visualisering av lyden som lytterne hører på head-set.

Sigurd Hole
10:30 - 19:00
Låtskrivercamp
Gjøvik kulturskole

10:30 - 19:00

Innpuls inviterer til låtskriver-camp i samarbeid med LIMPI. Campen består av masterclasses, skriving og komponering av låter i grupper, og innspilling i studio. Mentorene vil også gi veiledning i studio mens deltakerne arbeider med musikken sin. Det legges opp til en eller flere playback-seanser der deltakerne spiller musikken for mentorene og de andre deltakerne for feedback. Låtskrivercampen er en møteplass mellom unge låtskrivere fra regionen som vil lage musikk i studio under veiledning av mentorer fra LIMPI. Klikk på tittelen over for påmeldingsskjema.

11:00
Samtale
Spiseriet

11:00 - 11:30

Musikerne Ellen Brekken og Mattis Myrland inspirerer til å skape flere nyproduksjoner for barn. De samtaler om fordeler ved å lage produksjoner for barn. Hva skal til for å skape flere nyproduksjoner og hva må man tenke på?

Ellen Brekken , Mattis Myrland
11:45
Samtale
Baren

11:45 - 12:15

Samtale om friheten til å ytre og uttrykke seg kunstnerisk. Rom for å tøye grenser og tøyle tidsånden. Musikalsk innslag ved Early Voices.

Jon Balke , Katherine Espinal
12:45
Panelsamtale
Baren

12:45 - 13:30

Det blir stadig mindre kulturjournalistikk i norske aviser, det blir færre og færre kulturjournalister, saker og anmeldelser, og mange peker på at lettbeint og klikkvennlig underholdning har overtatt for pressens kulturinteresse. Er kulturjournalistikk i det hele tatt viktig? Hva er egentlig pressens samfunnsoppdrag? Er det i det hele tatt mulig å være kulturengasjert i dagens medieverden? Med så mange spørsmål er det klart vi måtte få på plass noen tungvektere.

14:00 - 14:45
Panelsamtale
Spiseriet

14:00 - 14:45

Er det ett tema som de siste årene har vært alle musikeres «ømme punkt», så må det være frustrasjonen knyttet til overgangen fra fysisk format til digitale strømmetjenester. Hvor mye er egentlig galt med de nye lyttetilbudene, og hvor mye blåses ut av proporsjoner? Kan det være at slaget er tapt og det gjelder å tilpasse seg den nye virkeligheten på best mulig vis, eller er det noe som kan og bør gjøres for å endre dagens situasjon. Hvor stort ansvar hviler på forbrukere og innholdsleverandører? Innpuls har samlet fire kloke hoder, vi kan love engasjement, - og håper på en konstruktiv konklusjon. Moderert av Audun Vinger.

Audun Kleive , Audun Vinger , Kristin Sevaldsen , Pål Bråtelund , Torstein Slåen
16:00
Samtale
Baren

16:00 - 16:40

Audun Kleive er musikernes musiker og trommeslagernes trommeslager. En improvisator av rang, med en helt egen evne til dynamisk samspill. Men ikke bare evne, det handler også om behov. Møt en kompromissløs musiker som lever for det grenseløse potensialet som ligger i musikken, ikke minst tilstedeværelsen som finnes i øyeblikket, og hva som kan skje der - i møte med andre mennesker.

Kleive spilte trommer i tre ulike korps i barndommens 17. mai, men da han meldte seg på impro-kurs med Arild
Andersen og Radka Toneff som 16-åring, åpnet en ny verden seg. Audun Kleive har vært profesjonell musiker siden tenårene, har deltatt på hundrevis av plater, har komponert for teater, dans og orkester, og vært medlem av legendariske jazzensembler som JøKleBa og Terje Rypdals «The Chasers». Han startet tidlig å eksperimentere med elektronikk og ble en naturlig del av den moderne nordiske jazz-scenen på 90-tallet. Kleive har vunnet Årets Jazzmusiker og den høythengende Buddy-prisen, og har visstnok også trukket seg fra en Spellemannsnominasjon med begrunnelsen «vi vil ikke være en del av det», til kjeft fra storebror Iver Kleive.

I samtale med kunstnerisk leder for Musikk i Innlandet, Solbjørg Tveiten.

Audun Kleive , Solbjørg Tveiten (Musikk i Innlandet)
Ingen arrangement funnet!

Ingen arrangement funnet!

Ingen arrangement funnet!

20:00 - 20:45
Lyttepanel
Baren

20:00 - 20:45

Låtskrivercampen er en møteplass mellom unge låtskrivere fra regionen som vil lage musikk i studio under veiledning av mentorer fra LIMPI. Sammen med låtskriverne lytter vi gjennom campens låter. Vi får være med på det magiske øyeblikk der nye låter møter nye ører!

Ingen arrangement funnet!

Óme

Gjenklang av torsdag

Publikumsskildring og bildegalleri fra første dag på Innpuls 23.

Gjenklang av fredag

Publikumsskildring og bildegalleri fra andre dag på Innpuls 23.

Roger Græsberg og Foreningen