Søk
Close this search box.

Lørdag

29. oktober

12.30

Sal 1

Foto: Alexander Rostad

Iwashere

Iwashere startet som trio med prosjektet «Bridging Worlds» hvor låtene omhandler sterke personligheter fra amerikansk urbefolkning. Martine Kraft har i en årrekke reist og besøkt forskjellige urbefolkningsnasjoner etter invitasjoner hun fikk gjennom sin musikk. Rett før verden stengte hadde Iwashere en konsert på Friscena med World Champion Jingle Dancer, Acosia Red Elk, som reiste fra Oregon for å starte «Bridging Worlds»-prosjektet.

Låtene er eksperimentelle og atmosfæriske, og med det norske nasjonalinstrumentet som melodifører. Martine Kraft fra Hunndalen benytter stort sett bare sin egen «Huldrefele» til dette prosjektet. Huldrefela har en ekstra bass-streng og oppgradert stemmemekanikk. Med seg på scenen under Innpuls har hun Mattis Myrland (tangenter), Sven Andreen (trommer, programmering, perkusjon) og Nils Jørgen Nygaard Kraft (gitar og perk).

15.00
Foajeen
Registreringen åpner
17.00
Foajeen
Mingling
17.45
Sal 1
Åpning
19.00
Friscena
19.40
Sal 1
20.20
Friscena
21.00
Sal 1
21.40
Friscena
22.20
Sal 1
23.00
Friscena
23.40
Sal 1
00.20
Friscena
11.30
Restauranten
Lunsj
12.30
Sal 1
13.00
Friscena
14.30
Foajeen
Mingling
15.00
Sal 1
17.00
Friscena
17.30
Foajeen
Mingling
18.00
Friscena
18.30
Sal 1
19.00
Restauranten
Middag
20.40
Friscena
21.20
Sal 1
22.00
Friscena
23.20
Friscena
00.00
Sal 1
12.00
Kafescenen
Mingling & fersk bakst
13.15
Friscena
14.00
Friscena
15.00
Friscena

foto Ask Carol

Lyden er nyskapende og energisk. Med to gitarer, trommer, en synth og et unikt splitte-system for Carols gitar, høres Ask Carol ut som et fullt band. De har base på Auma, Tynset og består av frontvokalist og lead-gitarist Karoline Strømshoved og trommis, gitarist og synthist Ask T. Borgen.

foto Thor Hauknes

Bjørn Kåre Odde fra Vågå har i snart et tiår vært en av de mest attraktive felespillerne i landet. Fra albumet «Folk Chamber» høres kammermusikk, og repertoaret består av hans vakre, enkle og underfundige melodier i ulike strykebesetninger.

foto Annette Hveem Narum

Progrocktrioen Bresk fra Eina, Vestre Toten, har bidratt til at norsk progrock når en ny topp med sin musikalske tolkning av livet til maleren Peder Balkes dramatiske liv. Albumet «A Journey Through the Life of Peder Balke 1804-1887» ble sluppet i januar i år.

foto Aud Ingebjørg Barstad

Profilen til det Hamar-baserte Lyttemannslaget er alltid å lete etter krysningspunktene mellom det komponerte og det improviserte. Tekstforfattere Lyttemannslaget har jobbet med er Helen Rønningsbakken (Stange), Lars Saabye Christensen, Hans Børli og Ove Røsbak.

foto Thor Hauknes

Camilla Granlien (vokal) og Mari Skeie Ljones (fele) fra Lillehammer vil sammen med Sondre Moshagen (piano) gi en konsertfortelling om jazz og storbyliv, folkemusikk og bygdeliv, Gjendine og Jørgine. Forestillingen forteller om to sjarmerende damer med bein i nesa. Den ene med mye eventyrlyst og ivrig etter å reise og se, mens den andre i stedet lot verden komme til seg.

foto John Birkeland

Sandkassen til Oslo/Hamar-baserte Damokles har få sjangerregler, og inspirasjon hentes fra så mangt, men grunnlaget ligger nok i den mer emosjonelle delen av 90-tallets post-hardcore samt alternativ rock, krysset med dystopisk 80-talls post-punk. Damokles består av medlemmer fra Dunderbeist, This Sect, Melkeveien, KITE og Stonegard.

foto Alexander Rostad

Dog Valley Fever er en leken og folk-punkete trio fra Gjøvik med litt lopper i blodet og et arsenal av glefsende gloser som både kiler og treffer i mellomgulvet. Det skeive i samfunnet blir ofte levert med glimt i øyet og i musikken hører vi både begjær, motstand og råskap.

foto Erik Lukashaugen

Visesangeren Erik Lukashaugen har markert seg som en sterk tekstformidler. Tekstene hans formidler alle fasetter av livet, både i humor og alvor. Gjennom sitt musikalske uttrykk forteller han historier som vi alle som kan kjennes oss igjen i. Han skriver egne tekster og har også tonesatt Hans Børlis dikt på to av sine album.

foto Nikolai Grasaasen

Live spiller furnesingen halvor med et kruttsterkt band i ryggen, og de personlige, egenartede «indie noir»-låtene spiller på det helt skjøre og nære, til det nærmest grandiost rockeinspirerte. Halvors historie på «Charades and Masquerades» handler om perspektiv. Der en situasjon kan være noe vakkert og fint for noen, kan det for andre være et mareritt og totalt mørke.

foto Alexander Rostad

Iwashere startet som trio med prosjektet «Bridging Worlds» hvor låtene omhandler sterke personligheter fra amerikansk urbefolkning. Martine Kraft fra Hunndalen benytter stort sett bare sin egen «Huldrefele» til dette prosjektet. Huldrefela har en ekstra bass-streng og oppgradert stemmemekanikk.

foto Sverre Simonsen

Jadudah ble etablert som et hardtslående indierockband i 2012 av Helle Larsen (Bærum) og Joakim Finstad Jenssen (Gjøvik). De har gjort seg bemerket med et skarpt og storslagent lydbilde, og bandet har vist unik meloditeft og en evne til å skape grandiose refrenger som setter seg på hjernen.

foto Freddy A Wike

Tidløs, jazzinfluert melodisk musikk med masse improvisasjon. Dette kan publikum forvente seg når Kristin Sevaldsen fra Lillehammer (sopran sax) og Lars Andre Kvistum fra Asker (flygel) fremfører sine låter i et akustisk, nedstrippet lydformat. Albumet «Acoustic» fra 2018 høstet gode kritikker fra et internasjonalt kritikerkorps og her får vi høre noe av dette.

foto Vegard Breie

Forestillingen Livmødre består av dans, både tradisjonell folkedans og moderne samtidsdans, og musikk/lydbilde er basert på norsk folkemusikk med en rekke overraskende og uventede elementer. Nyskapende, fengende, sårt og med kraftig driv ifra dansekompaniet fra Valdres/Hallingdal.

foto Maren Myrvold

Maren Myrvold fra Hamar er klassisk sanger og operasanger, komponist og produsent for egne konserter, kunstprosjekt og forestillinger. Prosjektene hennes er ofte preget av lysten til å skape møter på tvers av kunstform og sjanger.

Under Innpuls får vi høre og se en smakebik  fra filmkonserten SPOR.

foto Efstathia Polychronopoulou

Melodisk teft og poetiske, direkte tekster over et spennende elektronisk underlag; Mattis Myrland fra Hov i Søndre Land har én fot i verdensmusikken og én i popmusikken. På Innpuls får vi høre utdrag fra hans nye albumprosjekt «Beautiful Fanatic».

foto Jonas Jeremiassen Tomter

Hamarbandet MEER kan beskrives som et alternativt progpop orkester, og i musikken finner du vakre, umiddelbare melodilinjer, intrikat rytmikk og storslagne strykepartier. Myke vokalharmonier møter harde gitarriff og elektroniske elementer i et unikt uttrykk, og de åtte musikerne har en helt spesiell live-energi.

Morten Reppesgård fra Gjøvik har jobbet som pianist, keyboardist og produsent siden 1998. Han har vært musikalsk leder og/eller musiker for en rekke norske artister. Reppesgårds konsert under Innpuls heter “Prophets and pianos”.

foto Lise Skjæraasen

Sigurd Hole fra Stange er en av Norges fremste jazzmusikere. Med et åpent forhold til musikalske sjangre har hans stadige søken etter nye uttrykksmåter ført frem til en høyst personlig stemme som kontrabassist. Hole har flere kritikerroste prosjekter både nasjonalt og internasjonalt og på Innpuls får vi høre hans soloprosjekt.

foto Paul Janssen

Siwan er et multikulturelt orkesterprosjekt med musikere fra Algerie, Tyrkia, Iran, Danmark, Sverige og Norge. Et internasjonalt musikalsk prosjekt, startet av komponist og jazzlegende Jon Balke fra Furnes. Siwan er en musikalsk eventyrreise med en rik historisk bakgrunn som speiles i komposisjoner og musisering.

foto Alexander Rostad

Med hovedsete i pop-sjangeren drar Thenyiell fra Gjøvik også mye inspirasjon fra tradisjonell rock, pop-punk og blues. Han ønsker å skape noe nytt og unikt, men samtidig gjenkjennbart. Følelsene står i fokus, og variasjonen i lydbilde er med på å underbygge sterke temaer og hendelser.

Innlandsbandet Traktor tar leken på største alvor og elsker den musikalske kombinasjonen av søtt, salt og syrlig. Med andre ord, hva som kommer ut av Traktormaskineriet vet vi ikke, det er det som er så gøy. Med glimt i øyet og et uhøytidelig alvor, blandes sjangere like selvfølgelig som plogen vender jorda.

foto Hanne Fossum

Trond Svendsen & Tuxedo er av de mest omtalte norske «americanaband» de siste fem årene. Ledet av Trond Svendsen fra Ringsaker, er bandet blitt kjent for den særegne mixen av bredbente heartland rockelåter og mollstemte country noir-låter.

foto Thor Hauknes

Vegar Vårdal fra Vågå formidler tradisjonsmusikkens upolerte og umiddelbare uttrykk gjennom en energisk og variert solokonsert med Vårdal på fele, hardingfele og piano. I 2020 ble Vegar Vårdal kåret til årets folkemusiker for sitt mangeårige virke for folkemusikk og folkedans.

foto Geir F. Stavsøien

nyMusikk SMÅFOLK er en egen konsertserie for barn og unge i Innlandet, og gjennom skuespiller Frode Eggens fantasi kan du selv bli med og forme fortellingen og gjøre denne konserten helt unik.

foto Øystein Nordås

Innlandet ungdomsjazzorkester spiller originalmusikk komponert av bandets musikalske leder Nils Andreas «Nilas» Grosås Granseth. Ensemblet består av unge musikere i alderen 14 til 20 år fra Innlandet.

15.00
Foajeen
Registreringen åpner
16.00
Kulturtrappa
17.00
Foajeen
Mingling
17.45
Sal 1
Åpning
19.00
Friscena
19.40
Sal 1
20.20
Friscena
21.00
Sal 1
21.40
Friscena
22.20
Sal 1
23.00
Friscena
23.40
Sal 1
00.20
Friscena
10.00
Kulturtrappa
11.30
Restauranten
Lunsj
12.30
Sal 1
13.00
Friscena
13.45
Kulturtrappa
14.30
Foajeen
Mingling
15.00
Sal 1
15.30
Kulturtrappa
17.00
Friscena
17.30
Foajeen
Mingling
18.00
Friscena
18.30
Sal 1
19.00
Restauranten
Middag
20.40
Friscena
21.20
Sal 1
22.00
Friscena
22.40
Sal 1
23.20
Friscena
00.00
Sal 1
11.00
Friscena
12.00
Kafescenen
Mingling & fersk bakst​
13.15
Friscena
14.00
Friscena
15.00
Friscena

foto Ask Carol

Lyden er nyskapende og energisk. Med to gitarer, trommer, en synth og et unikt splitte-system for Carols gitar, høres Ask Carol ut som et fullt band. De har base på Auma, Tynset og består av frontvokalist og lead-gitarist Karoline Strømshoved og trommis, gitarist og synthist Ask T. Borgen.

foto Thor Hauknes

Bjørn Kåre Odde fra Vågå har i snart et tiår vært en av de mest attraktive felespillerne i landet. Fra albumet «Folk Chamber» høres kammermusikk, og repertoaret består av hans vakre, enkle og underfundige melodier i ulike strykebesetninger.

foto Annette Hveem Narum

Progrocktrioen Bresk fra Eina, Vestre Toten, har bidratt til at norsk progrock når en ny topp med sin musikalske tolkning av livet til maleren Peder Balkes dramatiske liv. Albumet «A Journey Through the Life of Peder Balke 1804-1887» ble sluppet i januar i år.

foto Aud Ingebjørg Barstad

Profilen til det Hamar-baserte Lyttemannslaget er alltid å lete etter krysningspunktene mellom det komponerte og det improviserte. Tekstforfattere Lyttemannslaget har jobbet med er Helen Rønningsbakken (Stange), Lars Saabye Christensen, Hans Børli og Ove Røsbak.

foto Thor Hauknes

Camilla Granlien (vokal) og Mari Skeie Ljones (fele) fra Lillehammer vil sammen med Sondre Moshagen (piano) gi en konsertfortelling om jazz og storbyliv, folkemusikk og bygdeliv, Gjendine og Jørgine. Forestillingen forteller om to sjarmerende damer med bein i nesa. Den ene med mye eventyrlyst og ivrig etter å reise og se, mens den andre i stedet lot verden komme til seg.

foto John Birkeland

Sandkassen til Oslo/Hamar-baserte Damokles har få sjangerregler, og inspirasjon hentes fra så mangt, men grunnlaget ligger nok i den mer emosjonelle delen av 90-tallets post-hardcore samt alternativ rock, krysset med dystopisk 80-talls post-punk. Damokles består av medlemmer fra Dunderbeist, This Sect, Melkeveien, KITE og Stonegard.

foto Alexander Rostad

Dog Valley Fever er en leken og folk-punkete trio fra Gjøvik med litt lopper i blodet og et arsenal av glefsende gloser som både kiler og treffer i mellomgulvet. Det skeive i samfunnet blir ofte levert med glimt i øyet og i musikken hører vi både begjær, motstand og råskap.

foto Erik Lukashaugen

Visesangeren Erik Lukashaugen har markert seg som en sterk tekstformidler. Tekstene hans formidler alle fasetter av livet, både i humor og alvor. Gjennom sitt musikalske uttrykk forteller han historier som vi alle som kan kjennes oss igjen i. Han skriver egne tekster og har også tonesatt Hans Børlis dikt på to av sine album.

foto Nikolai Grasaasen

Live spiller furnesingen halvor med et kruttsterkt band i ryggen, og de personlige, egenartede «indie noir»-låtene spiller på det helt skjøre og nære, til det nærmest grandiost rockeinspirerte. Halvors historie på «Charades and Masquerades» handler om perspektiv. Der en situasjon kan være noe vakkert og fint for noen, kan det for andre være et mareritt og totalt mørke.

foto Alexander Rostad

Iwashere startet som trio med prosjektet «Bridging Worlds» hvor låtene omhandler sterke personligheter fra amerikansk urbefolkning. Martine Kraft fra Hunndalen benytter stort sett bare sin egen «Huldrefele» til dette prosjektet. Huldrefela har en ekstra bass-streng og oppgradert stemmemekanikk.

foto Sverre Simonsen

Jadudah ble etablert som et hardtslående indierockband i 2012 av Helle Larsen (Bærum) og Joakim Finstad Jenssen (Gjøvik). De har gjort seg bemerket med et skarpt og storslagent lydbilde, og bandet har vist unik meloditeft og en evne til å skape grandiose refrenger som setter seg på hjernen.

foto Freddy A Wike

Tidløs, jazzinfluert melodisk musikk med masse improvisasjon. Dette kan publikum forvente seg når Kristin Sevaldsen fra Lillehammer (sopran sax) og Lars Andre Kvistum fra Asker (flygel) fremfører sine låter i et akustisk, nedstrippet lydformat. Albumet «Acoustic» fra 2018 høstet gode kritikker fra et internasjonalt kritikerkorps og her får vi høre noe av dette.

foto Vegard Breie

Forestillingen Livmødre består av dans, både tradisjonell folkedans og moderne samtidsdans, og musikk/lydbilde er basert på norsk folkemusikk med en rekke overraskende og uventede elementer. Nyskapende, fengende, sårt og med kraftig driv ifra dansekompaniet fra Valdres/Hallingdal.

foto Maren Myrvold

Maren Myrvold fra Hamar er klassisk sanger og operasanger, komponist og produsent for egne konserter, kunstprosjekt og forestillinger. Prosjektene hennes er ofte preget av lysten til å skape møter på tvers av kunstform og sjanger.

Under Innpuls får vi høre og se en smakebik  fra filmkonserten SPOR.

foto Efstathia Polychronopoulou

Melodisk teft og poetiske, direkte tekster over et spennende elektronisk underlag; Mattis Myrland fra Hov i Søndre Land har én fot i verdensmusikken og én i popmusikken. På Innpuls får vi høre utdrag fra hans nye albumprosjekt «Beautiful Fanatic».

foto Jonas Jeremiassen Tomter

Hamarbandet MEER kan beskrives som et alternativt progpop orkester, og i musikken finner du vakre, umiddelbare melodilinjer, intrikat rytmikk og storslagne strykepartier. Myke vokalharmonier møter harde gitarriff og elektroniske elementer i et unikt uttrykk, og de åtte musikerne har en helt spesiell live-energi.

Morten Reppesgård fra Gjøvik har jobbet som pianist, keyboardist og produsent siden 1998. Han har vært musikalsk leder og/eller musiker for en rekke norske artister. Reppesgårds konsert under Innpuls heter “Prophets and pianos”.

foto Lise Skjæraasen

Sigurd Hole fra Stange er en av Norges fremste jazzmusikere. Med et åpent forhold til musikalske sjangre har hans stadige søken etter nye uttrykksmåter ført frem til en høyst personlig stemme som kontrabassist. Hole har flere kritikerroste prosjekter både nasjonalt og internasjonalt og på Innpuls får vi høre hans soloprosjekt.

foto Paul Janssen

Siwan er et multikulturelt orkesterprosjekt med musikere fra Algerie, Tyrkia, Iran, Danmark, Sverige og Norge. Et internasjonalt musikalsk prosjekt, startet av komponist og jazzlegende Jon Balke fra Furnes. Siwan er en musikalsk eventyrreise med en rik historisk bakgrunn som speiles i komposisjoner og musisering.

foto Alexander Rostad

Med hovedsete i pop-sjangeren drar Thenyiell fra Gjøvik også mye inspirasjon fra tradisjonell rock, pop-punk og blues. Han ønsker å skape noe nytt og unikt, men samtidig gjenkjennbart. Følelsene står i fokus, og variasjonen i lydbilde er med på å underbygge sterke temaer og hendelser.

Innlandsbandet Traktor tar leken på største alvor og elsker den musikalske kombinasjonen av søtt, salt og syrlig. Med andre ord, hva som kommer ut av Traktormaskineriet vet vi ikke, det er det som er så gøy. Med glimt i øyet og et uhøytidelig alvor, blandes sjangere like selvfølgelig som plogen vender jorda.

foto Hanne Fossum

Trond Svendsen & Tuxedo er av de mest omtalte norske «americanaband» de siste fem årene. Ledet av Trond Svendsen fra Ringsaker, er bandet blitt kjent for den særegne mixen av bredbente heartland rockelåter og mollstemte country noir-låter.

foto Thor Hauknes

Vegar Vårdal fra Vågå formidler tradisjonsmusikkens upolerte og umiddelbare uttrykk gjennom en energisk og variert solokonsert med Vårdal på fele, hardingfele og piano. I 2020 ble Vegar Vårdal kåret til årets folkemusiker for sitt mangeårige virke for folkemusikk og folkedans.

foto Geir F. Stavsøien

nyMusikk SMÅFOLK er en egen konsertserie for barn og unge i Innlandet, og gjennom skuespiller Frode Eggens fantasi kan du selv bli med og forme fortellingen og gjøre denne konserten helt unik.

foto Øystein Nordås

Innlandet ungdomsjazzorkester spiller originalmusikk komponert av bandets musikalske leder Nils Andreas «Nilas» Grosås Granseth. Ensemblet består av unge musikere i alderen 14 til 20 år fra Innlandet.

Oppdag mer fra Innpuls

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese