Kulturjournalistikkens samfunnsoppdrag

Panelsamtale

Det blir stadig mindre kulturjournalistikk i norske aviser, det blir færre og færre kulturjournalister, saker og anmeldelser, og mange peker på at lettbeint og klikkvennlig underholdning har overtatt for pressens kulturinteresse. Er kulturjournalistikk i det hele tatt viktig? Hva er egentlig pressens samfunnsoppdrag? Er det i det hele tatt mulig å være kulturengasjert i dagens medieverden? Med så mange spørsmål er det klart vi måtte få på plass noen tungvektere.

Trygve Aas Olsen har lang erfaring som journalist, reportasjeleder og redaktør. Aas Olsen er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk og forfatter av bøker som Kritisk kulturjournalistikk og Rabalder – kontroversielle ytringer gjennom 100 år, sistnevnte sammen med Kjersti Løken Stavrum.

Audun Vinger er en av Norges mest profilerte musikkjournalister. Han er tidligere redaktør for Natt & Dag og litteraturtidsskriftet Vinduet. Vinger har vært tilknyttet Dagens Næringsliv som kritiker og kulturjournalist siden 2002, og Jazznytt siden 2014. Sistnevnte er han nå redaktør for, sammen med makker Filip Roshauw.

Delingslenke

Powered by Modern Events Calendar

Legg inn en kommentar